Ga naar inhoud
LogoPower Through Love

Lee Strobel

Het grootste deel van mijn leven was ik een atheïst. Ik dacht dat het idee van een alles liefhebbende, almachtige schepper van het universum - ik dacht dat het stom was. Ik bedoel, mijn achtergrond ligt in journalistiek en recht. Ik ben een sceptisch persoon. Ik was de juridische uitgever van de Chicago Tribune. Dus ik had bewijs nodig voordat ik iets kon geloven.

Op een dag kwam mijn vrouw naar me toe - ze was agnostisch - en ze zei dat ze na een periode van spiritueel onderzoek had besloten om een ​​volgeling van Jezus Christus te worden. En ik dacht, weet je, dit is het slechtst mogelijke nieuws dat ik zou kunnen krijgen. Ik dacht dat ze zich in een of andere seksueel onderdrukte preutsheid zou gaan veranderen die al haar tijd door zou brengen om de armen ergens in de sloppenwijk te dienen. Ik dacht dat dit het einde van ons huwelijk was.

Maar in de daaropvolgende maanden zag ik positieve veranderingen in haar waarden, in haar karakter, in de manier waarop ze met mij en de kinderen omging. Het was verrassend; en het was aantrekkelijk; en het maakte dat ik dingen wilde controleren. Dus ging ik op een dag naar de kerk, vooral om te zien of ik haar uit deze sekte kon halen waar ze zich mee had bemoeid. Maar ik hoorde de boodschap van Jezus voor de eerste keer op zo'n manier dat ik het kon begrijpen. Dat vergeving een gratis geschenk is en dat Jezus Christus stierf voor onze zonden, opdat we de eeuwigheid met Hem zouden doorbrengen. En ik liep naar buiten - ik was nog steeds een atheïst - maar zei ook: "Als dit waar is, heeft dit enorme gevolgen voor mijn leven." En dus gebruikte ik mijn journalistieke opleiding en juridische training om een ​​onderzoek te starten naar de vraag of er enige geloofwaardigheid was voor het christendom of voor welk ander religieus systeem dan ook.

Ik deed dat voor een jaar en negen maanden tot 8 november 1991, en op die dag besefte ik dat, in het licht van de stortvloed aan bewijsmateriaal dat in de richting van de waarheid van het christendom stroomt, het meer vertrouwen voor mij vereist om te handhaven mijn atheïsme dan christen worden. Omdat ik een atheïst zou zijn, zou ik stroomopwaarts moeten zwemmen tegen deze stroom van bewijs dat wijst naar de waarheid van Jezus Christus. En dat kon ik niet doen. Ik ben getraind in journalistiek en recht om te reageren op de waarheid. En op die dag ontving ik Jezus Christus als mijn Vergever en als mijn leider. En, net als met mijn vrouw, begon mijn leven te veranderen. In de loop van de tijd begonnen mijn waarden, mijn karakter, het doel van mijn leven te veranderen op een manier dat ik, terwijl ik terugkijk, niet kan voorstellen dat ik op het pad bleef dat ik was in vergelijking met het avontuur en de vervulling en de vreugde om Jezus Christus te volgen.

Andere getuigenissen