Ga naar inhoud
LogoPower Through Love

Jezus werd als baby door de wijzen vereerd

Mattheüs 2:6-11 “Bethlehem in Juda, u bent beslist niet de kleinste onder de leiders van Juda, want u zult de geboorteplaats zijn van een leider die een herder voor mijn volk Israël zal zijn.” ’

Herodes liet de magiërs in het geheim bij zich komen. Nadat hij precies had uitgezocht wanneer zij de ster voor het eerst hadden gezien, liet hij hen gaan en zei: ‘Ga naar Bethlehem en zoek het kind. Als u het hebt gevonden, kom dan terug om mij er alles over te vertellen. Want ik wil Hem ook eer gaan bewijzen.’ Nadat ze de koning hadden aangehoord, reisden de magiërs verder. Tot hun verrassing ging de ster die zij hadden zien opgaan, voor hen uit en bleef stilstaan boven het huis waar het kind zich bevond. Toen ze dat zagen, werden ze enorm blij. Zij gingen naar binnen en vonden het kind en zijn moeder Maria. Vol eerbied knielden zij voor Hem neer. Zij gaven Hem kostbare geschenken: goud, wierook en mirre.

Goddelijke identiteit duidelijk gemaakt aan de Magiërs

Naast het feit dat de Magiërs naar de locatie werden geleid waar Jezus werd geboren, waren ze klaarblijkelijk door God op de hoogte gesteld van de Goddelijke identiteit van Jezus. Zij reageerden hier dus op een gepaste manier op door Hem te aanbidden.

Naast het feit dat de Magiërs naar de locatie werden geleid waar Jezus werd geboren, waren ze klaarblijkelijk door God op de hoogte gesteld van de Goddelijke identiteit van Jezus. Zij reageerden hier dus op een gepaste manier op door Hem te aanbidden. (Mattheüs 2:11)